Waarom kiezen voor refurbished?

Bij BeSa computers kun je terecht voor de aankoop van nieuwe en refurbished  laptops.
Wij willen graan uitleggen waarom wij vinden dat refurbished de betere  keus is.

Ons aanbod van refurbished laptops bestaat voornamelijk uit business klasse modellen van de grotere computerfabrikanten. Business klasse laptops zijn robuuster gebouwd, worden langer ondersteund en zijn reparatie/onderhoudsvriendelijker. Consumenten modellen zijn meer gericht op uitstraling en bedoelt als prijsvechters. De levensduur van zakelijke laptops zijn aanzienlijk langer dan consumenten modellen.

Enkele belangrijke verschillen tussen zakelijke en consumenten laptops:

  1. Ontwerp en bouwkwaliteit:

Zakelijke laptops zijn ontworpen met duurzaamheid en betrouwbaarheid als prioriteit. Ze zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals magnesiumlegeringen of koolstofvezel om bestand te zijn tegen dagelijks gebruik en mobiel werken. Consumenten laptops zijn meer gericht op esthetiek en een slanker ontwerp, maar ze zijn minder robuust.

 

  1. Beveiligingsfuncties:

Zakelijke laptops hebben vaak geavanceerde beveiligingsfuncties ingebouwd, zoals biometrische authenticatie (zoals vingerafdruklezers of gezichtsherkenning), Trusted Platform Module (TPM) voor hardware matige beveiliging en encryptie van de opslag. Deze functies zijn bedoeld om gevoelige gegevens te beschermen.

 

  1. Beheer en ondersteuning:

Zakelijke laptops worden geleverd met uitgebreide beheer- en ondersteuningsmogelijkheden. Dit kan onder meer omvatten: langere beschikbaarheid van algemene ondersteuning, langere beschikbaarheid van (reparatie/upgrade) onderdelen en een langere periode van software updates voor een betere beveiliging. Consumenten laptops hebben over het algemeen minder nadruk op deze functies.

 

  1. Hardware configuraties:

Zakelijke laptops bieden vaak meer aanpasbare hardware configuraties om aan de specifieke behoeften van gebruikers te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op verschillende processors, geheugenopties of opslagconfiguraties. Consumenten laptops kunnen meer standaardconfiguraties hebben die zijn gericht op eenvoudig gebruik.

 

  1. Prijs en garantie:

Over het algemeen zijn zakelijke laptops duurder dan consumentenlaptops vanwege hun duurzaamheid, beveiligingsfuncties en beheermogelijkheden. De hogere prijs is ook de redenen dat  de meeste consumentenwinkels geen zakelijke laptops verkopen. Wij verkopen daarentegen refurbished/jong gebruikte exemplaren business klasse laptops tegen zeer scherpe prijzen.  Zakelijke laptops zijn onderhoudsvriendelijker ontworpen en gebouwd. Daardoor zijn onderhoudswerkzaamheden en reparaties eenvoudiger en sneller uit te voeren bij zakelijke laptops.

 

Kortom, terwijl consumenten laptops zich vaak richten op een breed scala aan gebruikersbehoeften en prijspunten, zijn zakelijke laptops specifiek ontworpen om te voldoen aan de eisen van professionele omgevingen op het gebied van duurzaamheid, beveiliging en beheerbaarheid.